Prototypetest af kontorhotel og samskabelse i et folkebibliotek

UdviklingsHus Fuglebjerg er et samarbejde mellem Næstved Bibliotek & Borgerservice, Landliv a/s, Maglemølle Erhvervspark og Næstved Erhvervsforening. Samarbejdspartnernes visioner er at omskabe den nuværende biblioteksbygning til et hus, som skal bidrage til samarbejde på tværs af bibliotek, erhvervsliv og lokalsamfund. Huset skal på den måde virke som et dynamisk centrum i Fuglebjerg og være et eksempel på fremtidens bibliotek.

Actant har designet og gennemført en proces, som understøttede, at UdviklingsHuset kom godt fra start. Konkret har Actant undersøgt og afprøvet, hvordan samarbejdspartnernes visioner, krav, forventninger og ønsker til husets fremtidige brugere og beboere kan mødes med de mulige brugeres og beboeres.

Interviews med lokale aktører har givet værdifuldt indblik i de lokale perspektiver, og på en workshop i Fuglebjerg blev lokale aktører sat sammen med bibliotekets ansatte og virksomheder, som lejer sig ind i huset, for at teste, om de sammen kunne idégenerere og udvikle forslag til konkrete initiativer på tværs af bibliotek, erhvervsliv og lokalsamfundet – og tage ejerskab over ideerne efterfølgende.

Fuglebjerg

 

Workshoppen blev gennemført topprofessionelt med lydhørhed over for deltagerne og fokus på det, vi gerne ville have til at ske. Toke og Marie er super gode formidlere, og deltagerne gik opløftede derfra med konkrete ideer i bagagen. Interviewene gav os værdifuld information om håb og drømme hos borgere og erhvervsliv i lokalområdet, som vi ikke selv kunne have indsamlet – og slet ikke på så kort tid!
Karen Delfs, Chef for Næstved Bibliotek og Borgerservice

Kontakt os og hør nærmere

 

Se også andre cases: