Hvorfor bruger unge (ikke) kondom?

Actant har for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune lavet en kvalitativ analyse af københavnske unges forhold til det at bruge og ikke bruge kondom, når de har sex.

Baggrunden for analysen er, at man oplever et stigende antal tilfælde af klamydia og gonorré blandt unge i København. Forvaltningen ønsker derfor at blive klogere på, hvad der driver de unge til enten at bruge eller ikke at bruge kondom. Målet er at kunne bruge denne viden til at lave nye effektive indsatser, som skal øge brugen af kondom blandt københavnske unge.

Undersøgelsen viser blandt andet, at unge primært beskytter sig for at undgå graviditet, og at deres risikoopfattelse gør, at de føler sig i mindre risiko for at få kønssygdomme, når de kender deres sexpartnere, og de derfor er mere tilbøjelige til at undlade at bruge kondom.Undersøgelsen viser, at der ikke skal meget til, før de unge mener at kende deres sexpartner.

Projektets viden er skabt gennem 15 individuelle og kvalitative telefoninterviews med 8 piger og 7 drenge i alderen 16-25 år.

kondom

 

Kontakt os og hør nærmere

 

Se også andre cases: